Съпругата на британския монарх често го побутва с чантата си, ако говори прекалено дълго Чарлз III научава,

...
Съпругата на британския монарх често го побутва с чантата си, ако говори прекалено дълго Чарлз III научава,
Коментари Харесай

Крал Чарлз III бил в гората за гъби, когато майка му умира

Съпругата на британския монарх често го побутва с чантата си, ако говори прекалено дълго
Чарлз III научава, че е новият крал на Обединеното кралство, при много странни условия, разкрива биографична книга, излязла тази седмица в Англия. След като му оповестяват през септември 2022 година, че майка му Елизабет II е на смъртно легло, той идва в шотландския палат Балморал, където тя към момента се намира след лятната си почивка. Заедно със брачната половинка си Камила прекарват час до леглото ѝ, само че по-късно излизат, с цел да я оставят да си почине. Никой в този миг не допуска, че краят на най-дълго управлявалата кралица ще е толкоз скоро. Само преди часове лекарите са споделили на Чарлз, че евентуално ѝ остават няколко дни живот.

Затова престолонаследникът взема решение да отиде да бере гъби, с цел да “проясни главата си ”. Докато е още в гората, получава позвъняване от замъка, което стартира с обръщението “Ваше Величество ”. Така схваща, че майка му е издъхнала и че към този момент той е монархът. Решава незабавно да заяви на двамата си синове, само че когато звъни на дворцовата телефонна централа да го свържат с тях, се колебае по какъв начин да се показа и просто споделя: “Аз съм ”.

“Чарлз III: Нов крал, нов двор ” е написана от писателя Робърт Хардман, който е създател и на други книги за английското кралско семейство. Макар да съдържа доста достоверни свидетелски разкази на хора, свързани с краля, тя не е оторизирана негова биография. По тази причина и дворецът отхвърли да разяснява направените в книгата разкрития.

Сред тях е да вземем за пример паметна записка от персоналния секретар на Елизабет II за нейната гибел, която се пази в кралския списък и в никакъв случай не е била оповестявана. “Много умерено, насън, напреднала възраст ”, е написал Едуард Йънг за последните минути от живота на 96-годишната кралица.

Също по този начин се разкрива, че тя е била вбесена от твърденията на внука си

- принц Хари, и брачната половинка му Меган, че имат нейната благословия да кръстят щерка си Лилибет – прякор, с който починалата кралица е била известна като доста дребна в фамилията си. Когато научава за изявленията на двамата, тя била “толкова ядосана, колкото в никакъв случай не е виждана ”, макар че Меган и Хари задоволително вгорчиха последните години от живота ѝ с решението си да изоставен кралското семейство и да емигрират в Съединени американски щати, сипейки оттова тежки обвинявания към него.

Книгата хвърля светлина и върху основната роля на кралица Камила в кралския двор, откакто години наред тя бе държана надалеч от светлината на прожекторите поради клеймото, че е отговорна за неуспеха на първия брак на Чарлз с лейди Даяна. Днешната брачна половинка на краля е разказана като човек, който има успокояващо влияние върху всички, доста земна, със ужасно възприятие за комизъм, която не се тормози да намигне и на свещеник, с цел да разсее ненадейно появило се напрежение по време на срещите на брачна половинка си. Също по този начин тя прецизно следи той да съблюдава натоварения си график и когато прекомерно дълго беседва на обществени места и се бави, го побутва с ъгъла на дамската си чанта по гърба да завършва.

“Те са като ин и ян – в действителност цялостна диаметралност, която мисля, че работи брилянтно ”, споделя в книгата сестрата на кралицата. Анабел Елиът постоянно се явява като нейна придружителка по време на публични събития и се счита за един от най-доверените ѝ хора. По думите ѝ

Камила е индивидът, който кара Чарлз да се смее, а той е нейният прозорец към света с богатите си знания по разнообразни тематики и разнородни ползи, без значение дали става дума за вяра, други страни, или климатични промени.

Служители на двореца също удостоверяват, че въпреки мощно свързани един с различен, кралят и кралицата са доста разнообразни. Чарлз изпитва злост към задушните стаи и непрестанно отваря прозорците, до момента в който Камила обожава да стои на топло, поради което в кабинета ѝ постоянно е като в сауна. “Той в никакъв случай не включва отоплението през зимните месеци в жилището им в Кларънс Хаус, с цел да не способства за изменението на климата, макар че става много хладно ”, разкрива английският финансов министър Джеръми Хънт. Служители на Бъкингамския замък се майтапят, че към този момент могат елементарно да схванат местонахождението на монарха, като просто погледнат прозорците. Ако има отворен, през който се веят завеси, значи кралят е наоколо. Даже има анекдот по какъв начин спадът на температурите в двореца бил първият непосреден резултат от промяната на трона в Лондон.

“Наистина има непрекъсната борба за това. Той ще отвори прозорец. Камила ще се промъкне откъм гърба и ще го затвори. Ще последва: “О, скъпа, ти затвори прозореца ” и “Да, направих го, защото всички замръзваме ”

Покрай това ще има доста закачки и всичко отново ще се повтори ”, признава и Анабел Елиът.

Чарлз и Камила имат разлики и по отношение на обяда. Докато кралят се стреми да го пропуща, което от време на време основава много компликации по време на публични обяди, защото всички участващи чакат монархът пръв да стартира, кралицата постоянно си хапва в средата на деня, тъй като счита, че по този начин тялото по-равномерно се зарежда с нужните му хранителни субстанции и сила.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР